در حوزه تولیدات دامی و طیور، دو محصول گوشت مرغ و تخممرغ قرار دارند که طی سال های اخیر به دلیل تورم بالا و رابطه مستقیمی که بین سطح درآمد و مصرف پروتئین های حیوانی وجود دارد، محصولات مزبور با توجه به قیمت نسبتاً ارزان تر و مقرون به صرفه تر بودن در مقایسه با سایر منابع پروتئینی از جمله گوشت قرمز، از مهمترین منابع تامین پروتئین در سبد مصرفی خانوارها بوده اند.
در ایران نوسانات قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ و نهاده های مورد نیاز برای تولید آنها یکی از چالش های این صنعت محسوب می شود. از اواخر اردیبهشت 1401 به دلیل حذف تخصیص ارز با نرخ ترجیحی برای واردات نهاده مورد نیاز این صنعت و اعمال قیمت دستوری، عدم تعادلی در بازار ایجاد و موجب بروز اختلالاتی از هر دو سمت عرضه و تقاضا شده است. در ادامه این گزارش به نمای کلی صنعت مرغ و تخم مرغ، آثار حذف ارز با نرخ ترجیحی برای این دو محصول، نژاد تولید و فناوری این دو صنعت و راهکارهای پیشنهادی پرداخته می شود.
نظرات کاربران