صندوق بین المللی پول در گزارش 21 ژانویه 2019، چشم انداز اقتصادی جهان را در متغیرهای مهمی مانند رشد اقتصادی، حجم تجارت کالا و خدمات، تورم و بهای نفت خام اعلام کرد که حاکی از تضعیف عمومی متغیرهای مهم بویژه رشد اقتصادی در اقتصادهای پیشرفته و اقتصادهای درحال توسعه و نوظهور است.
روند بلندمدت تولید ناخالص داخلی ایران نشان می دهد طی سال های اخیر، GDP ایران از روند بلندمدت منتهی به سال 1390 فاصله گرفته است. به طوری که اگر روند تولید سال 1390 ادامه می یافت، اکنون تولید ناخالص داخلی در سطح بالاتری قرار داشت. با توجه به روند نامناسب شاخص تولید در سه بخش اقتصادی کشور، مشخص میشو..
در سال 1396، ارزش بازار بورس و فرابورس حدود 528.9 هزار میلیارد تومان و تقریباً معادل 36 درصد تولیدناخالص داخلی کشور بوده است. در شش ماهه نخست سال 1397 مجموع ارزش بازار بورس و فرابورس به حدود 828 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به تولیدناخالص داخلی کشور در همین مدت، 49 درصد بوده است. ارزش معا..
براساس داده های مراجع جهانی، وضعیت ایران از حیث یارانه انرژی و شدت مصرف آن، مناسب نیست. ایران از لحاظ نسبت یارانه انرژی به تولیدناخالص داخلی رتبه چهارم و از لحاظ سرانه یارانه انرژی، رتبه نهم را در بین کشورهایی که یارانه انرژی پرداخت می کنند، داراست. شدت مصرف انرژی در ایران 1.5 برابر میانگین جهانی..
پیرو انتشار گزارش "مروری بر ارقام کلان لایحه بودجه سال 1398" در تاریخ 1397/10/04 توسط این معاونت، مطلب پیشرو به ارائه نکاتی در رابطه با اصلاح لایحه بودجه سال 1398 می پردازد.
شاخص توسعه انساني از سال 1990 توسط دفتر برنامه توسعه ملل متحد منتشر مي شود و به تازگي گزارش اين سازمان تحت عنوان "شاخص توسعه انساني 2018 "، وضعيت اين شاخص را در 189 كشور جهان مورد ارزيابي قرار داده است. بر اساس اين گزارش، ايران در جايگاه 60 ام و تركيه در جايگاه 64 ام قرار دارد. هرچند پيشرفت تركيه ..
براساس آمارهای مرکز آمار ایران، در سال 1396 یک هزار و 772 میلیارد تومان صرف خرید تلفن همراه از سوی خانوارها شده که با در نظر گرفتن متوسط نرخ فروش ارز در بازار آزاد در سال 1396 (4045 تومان به ازای هر دلار)، اندازه بازار حدود 438.1 میلیون دلار بوده است. در عین حال آمارهای واردات کشور در سال 1396 نیز ح..
از آنجایی که سال 2018 به پایان رسیده، در این گزارش 14 نمودار مورد بررسی قرار گرفته است که هر کدام چالش هایی که جهان در این سال با آن رو به رو شده و در عین حال اقداماتی که نیاز است تا جهانی فراگیرتر و پایدارتر بسازیم را به تصویر می کشد.
زیرساخت یکی از عوامل اصلی رشد پایدار اقتصادی و اجتماعی و عاملی تاثیرگذار در افزایش رقابت پذیری کشورهاست. با این حال، کشورها هنوز از ناحیه توسعه زیرساخت با کمبود منابع مالی، اطلاعاتی و نبود محیط سیاسی مطلوب مواجهند. به همین علت افزایش مشارکت خصوصی- عمومی در زمینه توسعه زیرساخت کشورها و انجام پروژهها..