با رشد سریع جمعیت و افزایش تقاضا برای خدمات عمومی باکیفیت، اهمیت زیرساختهای مدرن و کارآمد در تأمین نیازهای جوامع بهشدت افزایش یافته است. زیرساختها، بهویژه در حوزههای حملونقل، انرژی، فناوری اطلاعات و خدمات شهری، نقش حیاتی در اقتصاد ملی ایفا میکنند و بهبود بهرهوری، رفاه اجتماعی، و ایجاد شغلها..
در حالی که سطح کلی همکاریها به دلیل افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی و بیثباتی جهانی دچار رکود شده، پیشرفتهای امیدبخش در حوزههای اقلیم و طبیعت، نوآوری و فناوری، و سلامت و رفاه، نشانههایی مثبت از امکان بهبود وضعیت ارائه میدهند. شاخص همکاری جهانی ۲۰۲۵ ارزیابی جامعی از وضعیت همکاریهای بینالمللی ارائه..
رسیدگی به درخواست های استرداد مالیات بر ارزش افزوده در اغلب سازمان های مالیاتی کمتر توسعه یافته دنیا فرآیندی زمان بر و پرهزینه است که منجر به تعویق درخواست های استرداد و افزایش نارضایتی آن دسته از مودیانی می شود که به این ترتیب از سرمایه کاری خود محروم شده اند. بدین منظور با توجه به اهمیت ن..
معاونت مطالعات اقتصادی و آیندهپژوهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در راستای افزایش آگاهی فعالان بخش خصوصی به ویژه هیات نمایندگان محترم اتاق، اقدام به گردآوری و تنظیم نوشتار حاضر نموده است.در این نوشتار، بر اساس تازهترین آمارهای اقتصادی منتخب و با تکیه بر منابع رسمی داخلی و خارجی نما..
ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی با نقش کلیدی در امنیت غذایی، توسعه پایدار و رشد اقتصادی، در سال ۲۰۲۳ با ثبت ارزش تجاری ۴۱۶۱ میلیارد دلاری، جایگاه خود را بهعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد جهانی حفظ کرده است. در این میان، صادرات کشاورزی و صنایع غذایی ایران نیز در سال ۱۴۰۲ به ۵.۶ میلیارد دلار..
«بازار کار» یکی از مهمترین بازارهای پنجگانه اقتصاد است که در تنظیم روابط عرضه و تقاضای نیروی کار و تعادل در متغیرهای کلان اقتصادی مانند اشتغال، جایگاهی ویژه دارد. این بازار تحت تاثیر عوامل مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و به دلیل وجود عامل انسانی در عرضه و تقاضای این بازار، از سایر بازا..
ایران با وجود منابع عظیم انرژی از جمله نفت و گاز با چالش ناترازی انرژی مواجه است. تحلیل موضوع ناترازی از سمت تقاضا میتواند بخشی از راه حل را در بهینهسازی مصرف انرژی معرفی کند. یکی از راهکارهای مؤثر برای بهینهسازی مصرف انرژی، بهکارگیری «قراردادهای مبتنی بر عملکرد انرژی» است. این قراردادها امکان ا..
اقتصاد ملی با دو چالش ساختاری و متمایز مواجه است: نخست، انبساط فزاینده نقدینگی در سطح کلان که منجر به تورم افسارگسیخته میشود، و دوم، محدودیت دسترسی به منابع مالی در بخش تولید، به ویژه در حوزه تأمین مالی خرد، که تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد را با دشواری های جدی مواجه ساخته است. این وضعیت، ضرورت اتخا..
برق به عنوان یکی از زیرساختهای حیاتی، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی و صنعتی کشور ایفا میکند. در سالهای اخیر، ایران با چالشهای متعددی در تأمین برق مواجه بوده است که این چالشها با افزایش مصرف، تغییرات اقلیمی و سرمایهگذاری ناکافی در بخش تولید و انتقال، تشدید شدهاند. پیشبینیها نشان میدهد که روند..
اقتصاد آرژانتین، با وجود منابع غنی طبیعی و ظرفیتهای بالقوه، در سالهای متمادی با چالشهای ساختاری دست به گریبان بوده است. با این حال با روی کار آمدن دولت جدید خاویر میلی، رویکردی متفاوت در پیش گرفته شده که تمرکز اصلی آن بر آزادسازی اقتصادی و مقابله با تورم افسارگسیخته است. مقرراتزدایی گسترده، با..