بخش قابل توجهی از واردات و صادرات کالایی بدون نفت خام کشور به کالاهای صنعت ساخت اختصاص دارد. در این گزارش با تکیه بر آمار صادرات و واردات کالاهای صنعتی که به طور ماهانه توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به تفکیک کدهای آیسیک دو رقمی منتشر میشود، وضعیت تجارت بخش صنعت طی فصل نخست سال 1397 مورد بررسی قرار ..
در تیر ماه 1397، پایه پولی کشور با رشد 18.2 درصدی نسبت به اسفند 1396 همراه بوده است. محاسبات نشان می دهد حدود 7 واحد درصد از رشد پایه پولی به دلیل افزایش 11.4 درصدی بدهی بانک ها به بانک مرکزی بوده است که نتیجه آن بنابر آمارهای بانک مرکزی در افزایش بیش از 100 هزار میلیارد تومانی نقدینگی کشور منعکس می..
در مرداد 1397، شاخص کل بهای تولیدکننده کشور با حدود 33.8 درصد رشد نسبت به مرداد 1396 به رقم 144.2 رسیده است. بالاترین رشد نقطه به نقطه در میان گروههای اصلی، مربوط به بخش صنعت (ساخت) با رشد حدود 45.2 درصدی بوده است. در مقایسه با سایر بخشهای اقتصادی، بالاترین رشد ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در مرداد..
یونان در سال 1995 به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمده است و با جمعیت حدود 10.8 میلیون نفری، سهمی حدود 0.32 درصدی از ارزش واردات کالایی جهان را به خود اختصاص داده است. بنابراین می توان گفت یونان بازار مصرف بالقوه ای برای کالاهای غیرنفتی است که طبق آمارهای مرکز تجارت بین المللی، ایران 2.5 درصد از سهم ا..
- روند صعودی تغییرات شاخص قیمت مصرفکننده هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل یا همان تورم نقطه به نقطه در مرداد 1397 شتاب گرفته و به نرخ 24.2 درصد رسیده است. - فواصل نرخ های تورم نقطه به نقطه طی پنج ماه نخست سال 1397 نشان میدهد سرعت تورم نقطه به نقطه در حال افزایش است. - شاخص بهای کالا و خدمات مص..
_ رشد 9 درصدی تسهیلات پرداختی بانکها در چهار ماهه نخست سال 1397 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (کند شدن روند رشد تسهیلات) _ سهم 15 درصدی بخش بازرگانی و سهم 41 درصدی بخش خدمات از تسهیلات پرداختی بانکها طی چهار ماهه نخست 1397
بر اساس آمار گمرک ایران، ميزان صادرات 4 ماهه نخست سال 1397 برابر با 37 ميليون تن به ارزش 15.4 ميليارد دلار بوده است. 67.6 درصد از کل ارزش صادرات 4 ماهه نخست به ارزش 10 ميليارد دلار مربوط به 50 قلم عمده کالاهای صادراتي است.
با توجه به ارزبری و درآمد صادراتی فعالیت های مختلف صنعتی، نحوه اثرگذاری تغییرات نرخ ارز بر این فعالیت ها متفاوت است. در برخی از صنایع، افزایش نرخ ارز منجر به افزایش هزینه مواد اولیه وارداتی و یا تولیدی آنها شده و در برخی دیگر جهش نرخ ارز منجر به کسب منفعت آنی گردیده است. گزارش حاضر به بررسی میزان..
بررسی روند شاخص بهای تولیدکننده بخش برق نشان می دهد این شاخص از سال 1393 تا بهار 1397 علیرغم نوسانات جزئی، تغییر قابل ملاحظه ای نداشته؛ در حالی که شاخص کل بهای تولیدکننده طی مدت مذکور بیش از دو برابر شده است. به نظر می رسد سرعت افزایش شاخص کل تولیدکننده بیش از سرعت افزایش شاخص بهای تولیدکننده برق..