تحولات منطقهای در خاورمیانه و شمال آفریقا طی سالهای آینده با چالشهای فراوانی همراه خواهد بود. درگیریهای طولانیمدت و افزایش خشونتهای منطقهای که به کاهش رشد اقتصادی و تخریب زیرساختها منجر شده است، اصلیترین تهدید برای این منطقه به شمار میرود. این تنشها نه تنها بر کشورهای مستقیماً درگیر، بلکه..
«مشاركت عمومی – خصوصی» نوعی رابطه قراردادی است كه براي طراحی، ساخت یا بازسازی، تأمین مالی و یا بهرهبرداری يك دارايي يا ارائه خدمت عمومي بین دولت و بخش خصوصی منعقد میشود. انواع مختلف قراردادهای مشارکت عمومی – خصوصی با توجه به نوع دارایی، وظایف بخض خصوصی و شیوه پرداخت، قابل تعریف هستند. مشاركت عمو..
در سال ۱۴۰۲، تجارت غیرنفتی ایران با کاهش سرعت رشد، برای سومین سال متوالی افزایش یافته و رشد 1.1 درصدی را نسبت به سال 1401 تجربه کرده است. این رشد عمدتاً از محل واردات حاصل شده و در مقابل آن صادرات غیرنفتی کشور کاهش یافته است. بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، حدود ۱۳۶ میلیون تن کالای غیرنفتی..
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در راستای افزایش آگاهی فعالان بخش خصوصی به ویژه هیات نمایندگان محترم اتاق، اقدام به گردآوری و تنظیم نوشتار حاضر نموده است.در این نوشتار، بر اساس تازهترین آمارهای اقتصادی منتخب و با تکیه بر منابع رسمی داخلی و خارجی نمایی از اقتصاد..
آدام اسمیت، چهار اصل عدالت، مشخص بودن مالیات، سهولت در وصول مالیات و صرفه جویی را به عنوان داده و چهار معیار توزیع عادلانه بار مالیات ها، ساختار روشن مالیات ها، بهینه سازی مالیات و تبیین شرایط رضایت افراد در اخذ مالیات ها را به عنوان ستاده یک نظام مالیاتی مطلوب تلقی کرده است. نظام مالیاتی هوش..
لجستیک به عنوان سیستم مدیریت جریان کالا و خدمات، نقش بسیار حیاتی در توسعه اقتصادی و رشد تجارت جهانی ایفا میکند. این حوزه، علاوه بر افزایش بهرهوری و کارایی در حملونقل کالاها، تأثیر مستقیمی بر توانمندی کسبوکارها برای رقابت در بازارهای جهانی و افزایش سرعت و کیفیت ارائه خدمات دارد. بدیهی است بخشی ا..
با توجه به اهمیت سهولت تجارت در تقویت رقابت پذیری و بهبود مشارکت کشور در زنجیرههای ارزش جهانی، بیتردید یکی از الزامات تحقق شعار سال و افزایش مشارکت مردمی در راستای تقویت تولید، بازنگری در راهبردهای کلان سیاستهای تجاری کشور از جهات گوناگون است. یکی از این زوایا، حوزه مقررات ناظر بر صادرات و واردات..
سیاستهای صنعتی که در بسیاری از کشورهای درحالتوسعه در دهههای 1950-1970 دنبال شد، تا حد زیادی شکست خورد، درحالیکه سیاستهای صنعتی در کشورهای معجزه آسیایی با موفقیت همراه شد. چنین استدلال میگردد که یک عامل کلیدی این موفقیت، انتخاب سیاست صنعتی صادراتمحور در مقابل سیاست جایگزینی واردات است. صادرا..
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که میان اروپا، آسیا و آفریقا واقع شدهاند، طی دهههای اخیر مزیتهای خود را برای تبدیل شدن به قطبهای منطقهای در حوزه تجارت و سرمایهگذاری به کار گرفتهاند و توانستهاند به واسطه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایه در حوزه زیرساختهای حملونقل، شبکهای از کریدورهای تجاری چ..
طی ۳۰ سال گذشته، تجارت جهانی تحولات چشمگیری را تجربه کرده است. این تغییرات از تغییر در الگوهای تجاری و کاهش تعرفهها تا مفهومهای نظارتی جدید و افزایش توجه به استانداردهای تجارت بینالمللی ادامه داشتهاند. در این مدت، تمرکز اصلی تجارت از اصلاح قوانین تجاری و کاهش موانع سرمایهگذاری به سمت ایجاد یک ..