طی سال 1400، اقتصاد کشور شاهد بهبود حدود 3.5 میلیارددلاری موازنه کل تراز پرداخت ها ناشی از افزایش حدود 11.8 میلیارددلاری حساب جاری در مقایسه با سال 1399 (افزایش توام 17.7 میلیارددلاری صادرات کالای نفتی و حدود 11.8 میلیارددلاری صادرات کالای غیرنفتی) و همچنین بهبود نسبت پوشش واردات توسط صادرات کالا..
در این مطلب خلاصه وضعیت بازار پول در فروردین 1401 مورد بررسی قرار گرفته و در آن به موضوعاتی از قبیل وضعیت پایه پولی، نقدینگی و عوامل موثر بر رشد آنها اشاره شده است.
در این گزارش ضمن پرداختن به اهمیت تجارت به ویژه نقش صادرات کالاها و خدمات در رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه و ارائه مصادیق آماری از وضعیت ترکیه، روند واردات و صادرات کالاها و خدمات در ایران را از منظر اقلام هزینه نهایی و مشارکت آن در رشد اقتصادی ایران مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
در این اینفوگرافیک، به بررسی وضعیت صادرات و واردات کشور طی سه ماهه نخست 1401، مبادی مهم وارداتی، مقاصد مهم صادراتی و همچنین روند ماهانه تجارت کشور تا پایان خرداد 1401، پرداخته می شود.
در این گزارش به روند سرمایه گذاری واقعی در بازه زمانی 1390 الی 1400 و نقش آن در رشد اقتصادی کشور پرداخته شده است. همچنین اجزای سرمایه گذاری کل در حوزه های سرمایه گذاری ماشین آلات و سرمایه گذاری در ساختمان طی سالهای مزبور نیز بررسی و تحلیل شده است.
در این مطلب خلاصه وضعیت تورم خرداد 1401 با اشاره به روند تغییر ماهانه شاخص قیمت ها طی سه سال گذشته و عوامل مهم اثرگذار بر افزایش شاخص در این ماه در مقایسه با ماه مشابه سال قبل، ارائه شده است. از جمله موارد بررسی شده در این مطلب آثار افزایش قیمت گروه کالایی نان، لبنی، تخم مرغ، گوشت و روغنها بر افزایش..
در این گزارش رشد اقتصادی، تورم جهان و ایران، شاخص مدیران خرید صنعتی، شاخص تولید صنعتی، تجارت کالایی ایران (با جهان، چین، اتحادیه اروپا، هند و ترکیه)، تراکنش خریدها/ اینترنتی، تامین مالی ( بازار سرمایه- تامین مالی شرکتی در بازار سرمایه- حراج اوراق دولتی)، تولید و بهای نفت خام ایران- بهای جهانی نفت خا..
در این اینفوگرافیک به وضعیت شاخص بهای تولیدکننده طی 5 سال منتهی به سال 1400 به تفکیک بخش های مختلف پرداخته شده است. شاخص کل بهای تولیدکننده در سال 1400 به 487.1 رسیده که برای دومین سال پیاپی بر سرعت رشد آن افزوده شده و در مقایسه با سال 1399 حدود 54.3 درصد افزایش یافته است.
در این گزارش به بررسی شاخص سنجش فشارهای زنجیره تامین جهانی (GSCPI)، رابطه آن با تورم، روش شناسی این شاخص و منابع اثر گذار آن پرداخته شده است. هدف از طراحی و ایجاد شاخصی برای سنجش فشارهای زنجیره تامین جهانی، اندازه گیری فشارهای این زنجیره به منظور سنجش اهمیت محدودیت های عرضه بر دستاوردهای اقتصادی ا..
در این گزارش به وضعیت تامین مالی از بازار پول و سرمایه طی ماه نخست 1401 با اشاره به ترکیب بخش های اقتصادی و هدف از دریافت تسهیلات بانکی و همچنین اجزای مهم تامین مالی در بازار سرمایه، پرداخته شده است.