در این مطلب تصویری از پتانسیل هوش مصنوعی برای اقتصاد خاورمیانه ارائه شده است. انتظار می رود سهم منطقه خاورمیانه از کل تولید هوش مصنوعی در جهان در سال 2030 به حدود 2 درصد، معادل 320 میلیارد دلار برسد. توسعه بخشهای غیرنفتی از طریق سرمایه گذاری در فناوری های هوش مصنوعی میتواند سکوی پرشی برای منطقه ..
در این گزارش به بررسی تحولات اقتصادی منطقه منا از جمله تولید ناخالص داخلی، درآمد ملی ناخالص سرانه، تورم، رشد اقتصادی، تجارت و سرمایهگذاری خارجی پرداخته شده است. علاوه بر این، در ادامه این گزارش نیز به چالشهای پیش روی اقتصادهای منطقه منا، توصیههای سیاستی برای این منطقه، تحولات و ریسکهای پیش روی ع..
مجمع جهانی اقتصاد همه ساله کشورهای جهان را بر اساس 4 رکن اصلی و مجموعهای از متغیرها پیرامون شکاف جنسیتی، مورد بررسی قرارداده و ضمن ارزیابی وضعیت و تعیین امتیاز آن در شاخص شکاف جنسیتی، موقعیت آنها را در قالب رتبه بندی، در میان کشورهای جهان تعیین می نماید. طبق گزارش سال 2023 مجمع جهانی اقتصاد، میا..
یکی از ابزارهای مهم برقراری ارتباط اقتصادی در جهان امروز، تجارت بین المللی است که طی سال های اخیر با چالش های متعددی از جمله تنش های ژئوپلتیکی، شوک های انرژی و مناقشات سیاسی، اتخاذ اقدامات محدود کننده تجارت از سوی برخی کشورها، تضعیف اقتصاد جهانی، تورم و نرخ های بهره بالا مواجه شده که به دلیل د..
واردات انواع ماشین آلات معدنی و راه سازی می تواند برای کشورهای درگیر در ساخت و ساز، معدن و توسعه زیرساخت ها اهمیت قابل توجهی داشته باشد. این ماشین آلات برای انجام کارهایی طراحی شدهاند که انجام آنها به صورت دستی برای انسان دشوار است. آنها می توانند کارایی و سرعت پروژه های معدنی و راه سازی ر..
با وجود آغاز روند کاهشی قیمت کالاهای اساسی و غذایی در سال 2023، شاخص بهای مواد غذایی تقریباً در اکثر کشورها همچنان در سطحی بالا قرار دارد ضمن اینکه در برخی کشورها هم از جمله افغانستان و عربستان سعودی تورم غذایی منفی است. برخی از کشورها در راستای تامین نیاز داخلی و مقابله با افزایش قیمت محصولات کشاو..
فعالیت های اقتصادی طبق نظریه مرحله ای توسعه، به سه بخش مرتبط با مواد خام (کشاورزی و معدن)، تولیدی (صنعت، ساختمان، آب، برق و گاز) و خدمات تقسیم می شود. برای ارزیابی سیاست های گذشته و شکل گیری استراتژی های آینده، شناخت وضعیت بخش های گوناگون اقتصادی به منظور شناخت کامل توسعه پویا و وضع سیاست ها..
در این مطلب خلاصه وضعیت واردات و صادرات کالای بدون نفت خام ایران در فصل بهار 1402 با اشاره به روند ماهانه مقدار و ارزش طی سه سال اخیر و همچنین مبادی و مقاصد مهم صادراتی و وارداتی ارائه شده است.
در این گزارش وضعیت صادرات کالایی دو کشور ترکیه و ایران، بر اساس طبقهبندی بینالمللی سیستم هماهنگ شده توصیف و کدگذاری کالا (HS) مورد بررسی قرار گرفته است. در سال 1401 ارزش کل صادرات ایران برای گروه های کالایی مورد بررسی حدود 33.7 میلیارددلار و ارزش صادرات ترکیه در گروه کالاهای متناظر نیز حدود 223..
در این گزارش ضمن بررسی روند تغییرات شاخص مقدار تولید در سه بخش کشاورزی، صنعت ساخت و معدن(باستثنای استخراج نفت و گاز) طی دهه اخیر، به بررسی روند فصلی شاخص تعدیل شده مقدار تولید و تغییرات آن به همراه شاخص بهای تولیدکننده برای بخش های مزبور طی هشت فصل منتهی به زمستان 1401 پرداخته شده است.