کشور چین از سال 2001 به عضویت سازمان تجارت جهانی درآمده و به عنوان پرجمعیت ترین کشور جهان با جمعیت حدود 1.4 میلیارد نفری در سال 2017،سهمی حدود 10 درصد از ارزش واردات کالایی جهان را به خود اختصاص داده است. بنابراین می توان گفت چین بازار مصرف بالقوهای برای کالاهای غیرنفتی است که طبق آمارهای مرکز تجارت..
رییس صندوق بین المللی پول در سخنرانی که در اول اکتبر 2018 در کشور اندونزی داشته، به تشریح چالش های مهم اقتصاد جهان پرداخته است و در نهایت راهکارهایی را برای رفع آنها پیشنهاد نموده که در ادامه به آنها پرداخته می شود.
در این مطلب روابط تجاری برخی کشورهای در حال توسعه و نوظهور با ایالات متحده آمریکا طی دو سال 2001 و 2017 مورد بررسی قرار می گیرد. بنابر نتیجه بررسی ها به نظر می رسد کشورهایی همچون چین و مکزیک با بهره گیری از فرصت تجارت با برخی کشورهای توسعه یافته از جمله امریکا، توانسته اند صادرات صنعتی خود را بهب..
براساس اطلاعات صندوق بین المللی پول، درآمد سرانه کشورها بر اساس دو روش قابل بحث و مقایسه است. در این مطلب، ضمن تشریح دو متغیر مذکور، وضعیت و جایگاه ایران و سایر کشورها در هر یک از شاخص ها مورد بررسی قرار گرفته است.
طی فصل نخست سال 1397 ،تولید ناخالص داخلی (برحسب اقلام هزینه ای و بر مبنای قیمت ثابت سال 1390) نسبت به مدت مشابه سال 1396 ، رشد 2.5 درصدی را ثبت کرده است. بیشترین تاثیر در این رشد را افزایش صادرات کالا و خدمات داشته است (با سهم 3 واحد درصدی از رشد). افزایش واردات کالا و خدمات نیز به عنوان عاملی در جه..
در پنج ماهه نخست سال 1397 در مقایسه با مدت مشابه سال 1396 : رشد 15.6 درصدی تسهیلات پرداختی بانک ها کاهش سهم بخشهای صنعت و معدن، بازرگانی و خدمات از تسهیلات اعطایی بانک ها افزایش 11.2 درصدی رقم تسهیلات اعطایی برای تامین سرمایه در گردش ضمن کاهش سهم آن از کل تسهیلات پرداختی بانکها ..
طی سه ماهه نخست1397، شاخص تولید کارگاه های بزرگ صنعتی با کاهش 0.5 درصدی نسبت به مدت مشابه سال 1396 مواجه شده که با توجه به ضرایب اهمیت هر یک از فعالیتها، کاهش تولید در صنایع تولید دارو و فرآوردههای شیمیایی و تولید ماشینآلات و تجهیزات به ترتیب بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص تولید کل در بهار 1397دا..
واردات کالایی کشور در 5 ماهه نخست سال 1397 نسبت به مدت مشابه سال 1396 با کاهش 10 درصدی در ارزش و 6 درصدی در میزان واردات مواجه بوده است که یکی از دلایل آن می تواند تحولات مربوط به رویدادهای ارزی ماه های ابتدایی سال 1397 باشد. علاوه بر این، تعداد اقلام وارداتی بر حسب کد تعرفه هشت رقمی و متوسط قیمت ..
ویتنام یکی از اقتصادهای موفق در جهان به شمار می رود که توانسته طی 30 سال اخیر از یکی از فقیرترین کشورهای جهان به کشور رو به رشد با درآمد متوسط تبدیل شود. سرانه تولید ناخالص داخلی ویتنام از سال 2000 تا کنون حدود 6 برابر افزایش یافته است. در این گزارش به طور خلاصه عوامل موثر در موفقیت اقتصادی ویتنام م..
بررسی ترازنامه بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی کشور نشان می دهد توان خلق پول و اعتباردهی بانکها تا حد زیادی تحت تاثیر ترکیب فعلی نقدینگی کشور قرار دارد. اگرچه حجم نقدینگی در پایان تیر 1397، حدود 1602 هزار میلیارد تومان بوده، اما بررسیها نشان می دهد تقریباً 95 درصد از نقدینگی کشور مربوط به سپر..