سیاستهای صنعتی که در بسیاری از کشورهای درحالتوسعه در دهههای 1950-1970 دنبال شد، تا حد زیادی شکست خورد، درحالیکه سیاستهای صنعتی در کشورهای معجزه آسیایی با موفقیت همراه شد. چنین استدلال میگردد که یک عامل کلیدی این موفقیت، انتخاب سیاست صنعتی صادراتمحور در مقابل سیاست جایگزینی واردات است. صادرا..
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که میان اروپا، آسیا و آفریقا واقع شدهاند، طی دهههای اخیر مزیتهای خود را برای تبدیل شدن به قطبهای منطقهای در حوزه تجارت و سرمایهگذاری به کار گرفتهاند و توانستهاند به واسطه دیپلماسی اقتصادی و جذب سرمایه در حوزه زیرساختهای حملونقل، شبکهای از کریدورهای تجاری چ..
طی ۳۰ سال گذشته، تجارت جهانی تحولات چشمگیری را تجربه کرده است. این تغییرات از تغییر در الگوهای تجاری و کاهش تعرفهها تا مفهومهای نظارتی جدید و افزایش توجه به استانداردهای تجارت بینالمللی ادامه داشتهاند. در این مدت، تمرکز اصلی تجارت از اصلاح قوانین تجاری و کاهش موانع سرمایهگذاری به سمت ایجاد یک ..
عدم قطعیت یکی از مشخصه های دنیای امروز است که به موازات افزایش دانش بشری،اتفاقا میزان آن بیشتر می شود. اندازه گیری شاخص عدم قطعیت جهانی از سال 1955 آغاز شد و نشان می دهد این شاخص از سال 2012 جهش های فراوانی را تجربه کرده است که این موضوع به مفهوم آن است که عدم قطعیت یعنی ابهام آلود، نامفهوم و نام..
بخش انرژی در ایران امروزه با مسائل عدیده ای از جمله عدم وجود نهاد حکمرانی به معنای واقعی، آسیب های نظام تعرفه گذاری، رشد تقاضا و مسائل بعدی آن از محل ناترازی، عدم سیاست گذاری جامع و برنامه ریزی برای حرکت به سمت تنوع منابع انرژی و برنامه های توسعه پایدار زیست محیطی و ... مواجه است. در این بین..
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در راستای افزایش آگاهی فعالان بخش خصوصی به ویژه هیات نمایندگان محترم اتاق، اقدام به گردآوری و تنظیم نوشتار حاضر نموده است.در این نوشتار، بر اساس تازهترین آمارهای اقتصادی منتخب و با تکیه بر منابع رسمی داخلی نمایی از اقتصاد کشور به..
شرکت های خدمات مالی مجموعه ای از فعالیت ها را برای تسهیل اقتصاد مالی در اقتصاد مدرن انجام می دهند. فعالان این حوزه، بهره گیری از فناوری های روز دنیا، ارتقای کیفیت پولی و مالی و ایجاد شبکه های گسترده پولی و مالی را در دستور کار خود قرار داده و معتقدند که می بایست استراتژی های رهبری و مدیریت..
موضوع تعدد سامانه های دولتی که کسب و کارها هرروزه به منظور پیشبرد امور جاری خود با آن ها مواجه هستند به یکی از چالش ها و دغدغه های اصلی این روزهای فعالان اقتصادی تبدیل شده است. در یک بررسی اولیه نه چندان جامع که از تارنمای وزارت خانه ها و سازمان های ذیربط صورت گرفته است حدود 50 سامانه مختلف مرت..
با توجه به نقش حیاتی انرژی در پایداری توسعه، رشد اقتصادی و تغییرات آب و هوایی جهان، اهمیت پرداختن به سیاست های بهینه سازی مصرف انرژی روز به روز افزایش می یابد. نگاهی به روند مصرف انرژی و شاخص های بهره وری انرژی مانند مصرف سرانه انرژی و شدت انرژی می توان بیان نمود که سیاست های بهینه سازی انر..
کارکرد موثر نگرش سنجی در برنامه ریزی و اداره جوامع، امروزه در کشورهای مختلف موسسات معتبری به طور تخصصی پروژه های نگرش و افکارسنجی را برای دولت ها، سازمان ها و اتاق های فکر انجام می دهند. گروه تحقیقاتی Ipsos نیز گزارشی از نگرش سنجی مردم عربستان در خصوص سال 2024 منتشر کرده است. در سال های اخیر با توجه..